Sendestart: 15. april 1984, kl. 6.00.
Lukket: 11. oktober 1989 med én milliongæld til Koda/Gramex. Studier og teknik overtages ugen efter af ONR - Odense Ny Radio, som omdanner selskabet til Radio Odense.
-
Sendte på 101,2 MHz.
-
Var den første danske lokalradio der sendte døgnradio - fra sommeren 1984. Der blev på hverdags nætter sendt fra studiet og fredag og lørdag nat, live-radio fra Diskotek Boccaccio i Odense. Der kunne ikke sendes med link fra diskoteket, der lå 200 meter fra radioens lokaler i Vestergade, men en "snu" teknikker trak et langt liniekabel fra diskotekets mixer til radioens sendemixer.
-
Dækkede det meste af Fyn og Vestsjælland. Lyttere så langt væk som Kalundborg lyttede med. ONR solgte bingoplader i kioskerne i Odense, det meste af Fyn og i Kalundborg.
-
Blev på meget kort tid en rigtig populær radiostation at lytte til. To måneder efter åbningen, spørger Fyens Stiftstidende 10 personer på gaden, om de lytter med - 9 af dem lytter til ONR. Der bliver efter kort tid monteret en bedre sendeantenne på masten i Hjallese, så hele Fyn kan lytte med.
-
Odense Nærradio kunne komme i drift ved opbygning af tre instanser:
Radioforeningen (medarbejderne), som havde sendetilladelsen.
Lytterforeningen, som var en slags ONRs Venner, som stod for radiobingo og andre aktiviteter. I 1985 var der omkring 4.000 betalende medlemmer der hver betaler kr. 10.- om måneden,
Anpartsselskabet, som traf alle beslutninger og sad på pengekassen. Dette var dog ikke lovligt og lokalradio-udvalget underkendte denne ApS-konstruktion som ulovlig, da den reelle magt var flyttet fra dem der havde sendetilladelsen.
-
Radio organisationen bliver hurtigt en rodet affære, og mange lyttere skiftes til at have læserbreve i avisen med emner som - Skal ONR ikke følge loven, Vi kan ikke høre ONR, Hvem går pengene til hos ONR, Stereokassen etc. Lederen Torben Mariager bliver smidt ud, radiofolk går i protest og pga. af økonomien flytter radioen til andre lokaler i Brandts Passage 13-15 i Brandts Klædefabrik.
Den 5. februar 1985 skriver Fyens Stiftstidende at Odense Nærradio har en gælf på ½ million kroner og allerede den 6. februar 1985 kl. 21.44, skal alle medarbejdere forlade redaktionen i Brandts Passage 15-13, forbi Anpartsselskabet der driver radioen, har en konflikt med Radioforeningen, der ejer sendetilladelsen. Der bliver skiftet låse både der og i studiet i Vestergade 86. Der oprettes et akut nødstudie hos en medarbejder der bor på Reventlowsvej 38 i Odense C., hvorfra der allerede sendes igen kl. 2 om natten den 7. februar 1985. Senderen bliver inden da afhentet ved masten på Ildfuglevænget i Odense S og tilsluttet en lille sendedipol på loftet. Dækningen er meget ringe og allerdee dagen efter sættes antennen på husets skorsten, dog uden væsentlig forbedring. Det er private plader der spilles og Rock-Nalle tropper op med nogle af de næsten 6.000 vinylplader han ejer hjemme så radioen kan spille andet end disco musik.
-
Den 1. marts 1985 flytter Radio ONR tilbage til de oprindelige lokaler i Vestergade 86, 1. sal. Og derefter skiftes bestyrelsen ud flere gange i Odense Nærradio.
-
I juli 1987 flytter Radio ONR til helt nye og større lokaler i Vindegade 100. Hos Frelsens Hær som udlejer til radioen, er der opbygget en radiostation på 1. sal med "flydende gulv" i studier og teknik, så det bliver mest støjfrit.