Gå til Dansk Radio forside
Dansk radio fra Japan
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Radio Japan
NHK World Network
Tokyo
Pausesignal, "This is Radio Japan", NHK Tokyo. (02:10)
Radio Japan åbnede i 1935 og sendte på kortbølge, fremmedsprog til det meste af verden. I 1960 startede Radio Japan programmer for lyttere i Skandinavien. Programmerne var fra starten hovedsageligt på svensk, men fra tid til anden blev en dansk dame ved navn Anne Dahlberg Hansen hørt i nogle udsendelser med dansk tale. I de tidlige år markerede Radio Japan også 11. marts, den danske Konge Frederik 9. fødselsdag - med et dansk indslag i programmet. Så sent som i 1990 blev der i perioder sendt på dansk om lørdagen i programmerne; "Den Japanske kultur" eller "Rapporten fra Tokyo" og søndage i "Salonen over Nordpolen".

Radio Japan havde to tjenester:
Den ene kaldes General Service, som udsendes over hele verden med de samme programmer på både engelsk og japansk, produceret af NHK Radio 1.
Den anden er den regionale tjeneste, der er rettet mod bestemte regioner, og som udsendes på de sprog, der anvendes i disse regioner.

Tilsammen sendte Radio Japan i 1998 dagligt på 22 sprog og i alt 65 timer sendetimer.

Programmer som i 1999 kunne lyttes til fra den skandinaviske redaktion på svensk; "Japanska för alla" är en språkkurs, som är en bra möjlighet att lära sig användbara ord och fraser på japanska. "Japan av idag" och "Japanska glimtar" tar vi upp lite av varje som rör livet i Japan både bland japaner och utlänningar. "Brevlådan" ägnar vi åt lyssnarbrev och vi är väldigt tacksamma för synpunkter och tips från våra lyssnare.

Der blev i starten af 2000'erne sendt på svensk dagligt i 2 X 15 minutter kl. 04.45 til 05.00 på 11915 kHz, og kl.09.45 til 10.00 på 21730 kHz.

Radio Japan stopper med at sende det skandinaviske program i sommeren 2007.
QSL-kort sendt til Erik Køie i Herlev, april 2000.
Har du noget fra det danske program fra Japan!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
NHK-radiocenteret i Tokyo.