"RBI informerer om den første tyske arbejder- og bondestats politik og om statens aktive bidrag til sikring af freden og til en afslutning af våbenkapløbet".
Radio DDR udsendte programmer på tysk og fremmedsprogede engelsk og fransk fra 1955 fra et nybygget "Funkhaus" på Nalepastraße, i bydelen Berlin-Oberschönweide. Efter den store demonstration i Berlin den 1. maj 1959 med op imod 600.000 deltagere mod firemagtsstatus i DDR, blev besluttet at oprette Radio Deutsche Demokratische Republik med flere fremmedsprog. Radiostationen skiftede i slutningen af 1950'erne navn til Radio Berlin International - RBI. Den første udsendelse på dansk blev sendt i december 1956 med ordene - "Her er Radio Berlin International". Målet var at bringe den socialistiske tyske stat nærmere for lyttere i hele verden og berette om begivenhederne i DDR for de borgere, der var migreret til Vesten. Der blev sendt indslag om DDR's politiske og økonomiske liv, parti- og statslederen beslutninger og nyheder om den økonomiske udvikling i DDR. Det skal ikke mindst ses i sammenhæng med, at DDR følte sig hårdt presset politisk og økonomisk i de første år i 1950'erne, kulminerende med juniopstanden i 1953, hvor befolkningen ikke accepterede en normforhøjelse på 10% uden tilsvarende forhøjelse af lønnen, hvilket førte til voldsomme uroligheder. Denne udvikling gav radiostationer som 'RIAS' og 'Sender Freies Berlin' anledning til at optrappe mediekrigen mod DDR, der diplomatisk kæmpede for anerkendelse af den nyoprettede republik i 1949. Derfor blev udsendelserne ikke kun sendt til Europa, men også til Afrika, Asien og Sydamerika, hvor mange befrielsesbevægelser kæmpede for uafhængighed.
I maj 1959 blev RBI en selvstændig institution under "den Statslige Komité for Radio ved DDR's Ministerråd".
I 1961 sendte den danske redaktion fra kl. 17.30 til 18.00 på 6115, 7300 og 9730 kHz. Det var de mest brugte frekvenser. Den danske udsendelse kunne høres flere gange om dagen på forskellige frekvenser; 1359 kHz fra Berlin og 1575 kHz udsendt fra Burg på mellembølge og på kortbølgefrekvenserne 6080, 7185, 7260 kHz, som blev udsendt mod Danmark fra den kraftige sender i Nauen, der var placeret nordvest for Berlin. Kortbølgefrekvensen 6115 kHz, blev alene udsendt fra en sender i Königs Wusterhausen.
I 1968 blev RBI DX-Klubben oprettet, som en service til de mange der indsendte lytterbreve. Her fik man QSL-kort tilsendt retur med kvittering for aflytning, den pågældende dag, der var aflyttet. Klubben stod også for flere ting. Bl.a. sprogundervisning, hvortil der blev sendt materiale til de lyttere, der skulle følge undervisningen. En af medarbejderne, en kendt RBI stemme siden 1962; John Wilken, tog tilbage til Danmark og forsatte som journalist på Land og Folk og derefter på Radioavisen i Danmarks Radio.
Der var mange forskellige emner at lytte til gennem ugen på RBI. Nyhederne var et fast punkt, og så kunne der også lyttes til "På fart med Deres spørgsmål" - en snak med DDR-borgere. Man kunne indsende forslag til hvem redaktionen skulle tage ud og interviewe og hvilke spørgsmål der skulle stilles. Andre programmer var "Families fritid i DDR" og "Retsplejeloven i DDR".
I 1983 havde RBI's DX-klub 15-års jubilæum. QSL-kort og diplomer hang på væggene hos de over 4000 DXere, som var medlemmer, fordelt over 6 radio-kontinenter og medlemstallet var stigende. For at blive medlem af klubben, skulle der indsendes tre korrekte lytterrapporter med programdetaljer hver for mindst 20 minutters lytning. En rapport om måneden, er nok til at opretholde medlemskabet. Lytterrapporterne var også af stor værdi for RBI. Både til frekvensplanlægning fordi rapporterne gav indblik af hvordan signalerne blev modtaget rundt om i verden.
Jens Thomsen der var ansat i årene 1981 til 1984, beretter om sin tid på RBI;
"Vedrørende den danske redaktion, så bestod den af medarbejdere fra DDR, der havde taget en universitetsuddannelse i dansk fra universitetet i Greifswald samt danske medarbejdere, ikke nødvendigvis uddannet i det tyske sprog. I de tre år jeg arbejdede på RBI, var en murer, togkonduktør og en lærer (undertegnede) ansat. Vi var alle udsendt af DKP - (Danmarks Kommunistiske Parti).
Desuden var en sekretær, en optagelsesleder og en chef, der ikke kunne dansk, tilknyttet. Chefen skulle sikre, at vi fulgte de politiske retningslinjer. I min tid var vi 11 personer ansat. Kort efter murens fald var der tre, der efter sigende kunne klare den samme mængde arbejde! Vores arbejde bestod for det mindste af at oversætte tekster, men vi lavede også egne indlæg, når progressive danskere besøgte byen. Vi bandt de enkelte indslag sammen med mellemliggende kommentarer og musik.
Der blev ikke i de oversatte tekster taget hensyn til modtagerne, så nogle gange var indenlandsk- og udenlandsk propaganda den samme, hvilket betød, at virkningen ikke altid var stor. Et eksempel herpå var, at jeg blev pålagt at sende en "nyhed" om en dansk trawler, der var blevet trukket ned af en tysk ubåd. Nyheden var udsendt flere dage forinden i de danske medier. Det var en af grundene til at jeg holdt op. Indholdet stod jeg politisk inde for, og det var en spændende tid".
I 1986 var antallet af indberetninger vokset, da RBI havde programmer på dansk flere gange gennem dagen af en varighed på 45 minutter; kl. 15.15 til 16,00, kl. 17.00 til 17.45, kl.18.30 til 19,15 og 20.45 til 21,30. Den sidste daglige transmission blev også transmitteret på mellembølgefrekvensen 1359 kHz fra Berlin.
Den sidste udsendelse på dansk, som også var rettet til norske lyttere, blev sendt den 2. oktober 1990. Lukningen gjaldt for alle redaktionerne på RBI, efter Vesttyskland overtog radiotransmissionerne ved dagen for genforeningen. Det danske personale blev afskediget.
Den 4. oktober 1990, overtog Deutsche Welle (DW), alle kortbølgefrekvenserne som RBI havde benyttet, og Deutschlandfunk (DLF), overtog de to mellembølgefrekvenser (1359 kHz og 1575 kHz), som var i drift til 1993.