Gå til Dansk Radio forside
jQuery Back To Top Button by CodexWorld
Programoversigt fra 1980'erne.
Studiet på Strandmarkens Fritidscenter på Hvidovre Enghavevej 2, 1993. (Foto: radio-tv håndbogen)
Pausesignal og derefter den officielle åbning på 103,7 MHz. Borgmester Inge Larsen, repræsentanter fra kommunal bestyrelsen og den lokal avis er til stede den 3. maj 1983, kl. 17.05. (43:24)

QSL - bevis, 1984.

Hvidovre NærRadio
Station 1
HNR
Sendestart: 3. maj 1983, kl. 17.05.
-
95,2 - 103,7 MHz.
-
Er én af de ældste lokalradioer i Danmark som fra starten var drevet af langtidsledige og frivillige, som en åben og brugerstyret mangfoldig og seriøs nærradio, der var upartisk og hvis primære mål var, at informere om livet i Hvidovre.

Plakat som bl.a. hang i lygtepæle i Hvidovre, op til åbningen, 1983.
Plakat; Åben Kanal hver tirsdag, 1983.
Hvidovre NærRadio havde i november 1983, endnu ikke fået opbygget deres studie på en nedlagt skole, så der blev produceret radio fra et intermistisk opbygget produktion.
Henning Jensen (tv) var arkitekten bag opbygningen af de kommende studier og en af skaberne af radioens logo, Mogens Brauer og Morten Giese (th). (Foto: Week-end Avisen)
Udsendelse nr. 50 pg 1-års fødselsdagen fejres i maj 1984. (Foto: Week-end Avisen)
Foredrag med Hvidovre Nærradios daglige leder indtil 2018 -
Jan Nørregren. Han fortæller om Hvidovre Nærradio, hans syn på lokalradioer og om hvad radiomediet generalt er for noget. Optaget af Henrik Olsen hos BSAK (Blinde og svagtseendes audioklub), 5. november 2005. (25:57)

Har du noget fra radioerne i Hvidovre!
Send gerne en mail til Dansk Radio.
Radio Hvidovre
Sendestart: 31. maj 1996.
Lukket: 2005.
-
Sendte på 95,2 MHz.
-
Radio Hvidovre blev stiftet 28. februar 1996 og lukket i 2005 efter økonomiske problemer.
-
Radioen ville skabe en dialog borgerne og lytterne imellem, og fremme kendskabet til lokale aktiviteter på tværs af kultur, politik og tros-forhold. Radio Hvidovre drives, ikke-kommercielt af en mindre gruppe frivillige medarbejdere, som føler for en lokalradios sande formål. Reportagerne kan også være i et bredere sammensætning, med optagelser uden for Hvidovre, men relateret til lokale forhold samtidig. Radio Hvidovre er ikke en musikradio, men fastholder begivenheder især i Hvidovre og omegn.
-
Ole Bærentzen der var Radio Hvidovres daglige leder og stiftetede radioen. Han har også sendetilladelsen samt sendetilladelse til lokal-TV i Hvidovre.
Hvidovre
Herunder:
Hvidovre NærRadio
Radio Hvidovre

Kassettebånd med kendingen til "NYHEDS-REDAKTIONEN".